Nabawan: Penunggang Motorsikal Remaja Perempuan Melanggar Kereta, Pemandu Kereta diPukul

Sharing is caring!

Orang Kampung di Nabawan memukul seorang pemandu yang lalu di kawasan mereka menuju Ke Tawau.. difahamkan sebuah motor yang ditunggang remaja perempuan melanggar kereta ni dan yang disalahkan kereta tersebut sampai melibatkan pergaduhan sampai memecahkan kereta.. laporan polis telah dibuat oleh pemandu kereta tadi. – Sabah Post

Nabawan. Ceritanya kereta pacuan 4×4 Vigo di laluan jalan lurus dan tiba-tiba ada motor keluar dari simpang dengan tidak berhelmet dan tidak berlesen, motorsikal itu bergeser dengan kereta, lalu pemandu kereta tersebut berhenti, dan tiba2 penduduk kampung menghentam kereta tersebut, cermin dipecahkan dengan melempar batu besar menyebabkan pemandu cedera parah di muka.

Lebih menyedihkan, penumpang dibelakang seramai 3 orang juga turut di pukul oleh penduduk kampung tersebut. Budak perempuan yang menunggang motorsikal itu tidak teruk mana pun kecederaannya, tetapi di minta pampasan sebanyak rm10 ribu ringgit.

Pengajaran buat semua yang selalu melalui jalan ini, samada KK ke Tawau atau sebaliknya yang melalui jalan kalabakan kena berhati2 terutama dikawasan sepulut Nabawan ini.

Sebab kejadian semumpama ini sering kali terjadi, mereka (penduduk kampung) menyasarkan kereta-kereta besar dan plat kereta dari daerah lain, sudah ramai orang pernah kena dengan kes Scammer (penipuan) begini, cerita lain kononnya ada sekumpulan budak-budak motor keluar dari lorong dan ikut kami dari depan dan belakang kereta, mereka pura-pura terlangar kereta anda lalu menyalahkan pemandu, kemudian anda diminta untuk bayar ganti rugi, jika tidak anda akan dipukul dan kereta dirosakkan.

Kredit: SabahPost

You may also like...

Leave a Reply