Sejarah Tercipta Khidmat Khas Menangkap Lipan di Beluran

Sharing is caring!

Inilah rupa lipan yang ditangkap pasukan Bomba

Sejarah Tercipta Khidmat Khas menangkap lipan di Pintu 8, Gerai Atap Hijau, Pekan Beluran,Sabah

Demi melindungi nyawa Dan menjamin kesejahteraan masyarakat, kami komited untuk hadir ke tempat kejadian

kesian at abang2 bomba lipan pun mereka terpaksa berkejar2 dari tempat kerja gara2 hanya se ekor lipan, tak kesian ka at abang2 bomba ni jika mereka ada hal yang lebih besar dan bahaya mereka harus pergi ketempat itu,tapi dek kerana mentang2 mereka adalah dari bahagian penyelamat terpaksa pergi ketempat yang ada lipan hanya untuk menyelamat kan mangsa, sebelum ingin meminta pertolongan pikir2 kan lah dulu benda amat bahaya atau tidak…hanya manusia yang tak berotak sahaja sanggup buat seperti itu.

Antara komen netizen dilaman sosial

▶️Balai Bomba Dan Penyelamat Beluran 

HANYA kerana Seekor anak lipan kecil mencelah dipintu rumah, mereka menghubungi bomba untuk menangkap lipan kecil hari ini.

Dalam kejadian pagi tadi di sebuah Gerai Atap Hijau, Pekan Beluran,Sabah , penghuni itu menghubungi bilik kawalan Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) untuk mengadu hal berkenaan.

Sementara itu, kisah yang sama berlaku di Selangor baru-baru ini mengenai seekor anak kucing yang mati di gigit ikan keli.

Jurucakap JBPM Selangor berkata, pihaknya sudah menerangkan kepada wanita itu ia bukan kes kecemasan yang memerlukan tindakan bomba.

“Wanita itu mempertikaikan jika bukan bomba yang buat, siapa sepatutnya melakukan tugas itu.

“Ketika kejadian hanya wanita dan anak lelakinya saja di rumah,” katanya.

Katanya, petugas bilik kawalan kemudiannya memaklumkan kepada pusat gerakan operasi dan Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Kota Anggerik untuk menangkap ikan berkenaan.

“Ikan terbabit berjaya ditangkap dan kini disimpan di balai bomba,” katanya.

Sumber/Kredit:
#Inforoadblock

You may also like...

Leave a Reply